Úkoly

Zdravím vás. Zopakujte si prosím všechno, co jsme měli. Dodám vám všech 30 slovíček k závěrečným zkouškám.

3. M - Slovíčka k závěrečné zkoušce

Mléko - e Milch

Smetana - e Sahne

Máslo - e Butter

Tvaroh - r Quark

Syrovátka - e Molke

Podmáslí - e Buttermilch

Odstřeďování mléka - e Milchschleudern

Plnicí linka - e Abfüllstraße

Výrobní postup - r Herstellungsprozess

Patogenní bakterie - pathogene Bakterien

Chuť - r Geschmack

Sušené mléko - r Milchpulver

Zahuštěné/kondenzované mléko - e Kondenzmilch

Příjem suroviny - e Annahme von Rohstoffen

Laboratoř - s Labor

Kvalita mléka - e Milchqualität

Bezpečnost - e Sicherheit

Sušina mléka - e Milchtrockenmasse

Čištění - e Reinigung

Vstupní kontrola - e Eingangskontrolle

Sýr - r Käse

Cisterna pro mléko - r Milchtank

Chlazený sklad - r Kühllager

Kontrolní váha - e Gewichtskontrolle

Relativní vlhkost - relative Luftfeuchtigkeit

Výroba jogurtu - e Herstellung von Joghurt

Chlazení - e Kühlung

Hygiena - e Hygiene

Vysokoteplotní úprava - e Hochtemperaturbehandlung

Doba trvanlivosti - e Haltbarkeit

UPOZORNĚNÍ: Příští týden si stanovíme den a hodinu a zkusíte si jednu ze tří verzí zkoušek. Doučte se slovíčka a sledujte prosím stránku.

Vypracujte sami, prosím dnes do večera, pošlete mailem, adresa: ukolynjM@seznam.cz:

Zadání 1

Přeložte z němčiny do češtiny:

  • e Milch - ................................................................................
  • e Abfüllstraβe - ....................................................................
  • r Herstellungsprozess - .......................................................
  • pathogene Bakterien - ........................................................
  • e Annahme von Rohstoffen - ............................................

Přeložte z češtiny do němčiny:

  • bezpečnost - .........................................................................
  • čištění - ..................................................................................
  • chlazený sklad - ....................................................................
  • výroba jogurtu - ....................................................................
  • hygiena - ................................................................................

Chválím všechny a omlouvám se, v adrese byla tečka navíc, mělo by to už fungovat, takže v pondělí 2. varianta (ukolynjm@seznam.cz). Simčo, e Herstellung vo Joghurt velká počáteční písmena, Dano, ta 2 slovíčka se doučíš, viď (r Kühllager, e Hygiene). Prospěli byste všichni. =)

2. verze

Zadání 2 - pošlete prosím během zítřka

Přeložte z němčiny do češtiny:

  • e Sahne - ..........................................................................
  • e Molke - ..........................................................................
  • e Milchschleudern - ........................................................
  • r Geschmack - ..................................................................
  • e Milchqualität - ..............................................................

Přeložte z češtiny do němčiny:

  • vstupní kontrola - ...........................................................
  • cisterna pro mléko - .......................................................
  • relativní vlhkost - ...........................................................
  • chlazení - ..........................................................................
  • doba trvanlivosti - ..........................................................

Poslední verze: Pošlete prosím během zítřka (4. 5.)

Zadání 3

Přeložte z němčiny do češtiny:

  • e Butter - ............................................................................
  • r Quark - .............................................................................
  • e Buttermilch - ...................................................................
  • r Milchpulver - ....................................................................
  • e Kondenzmilch - ...............................................................

Přeložte z češtiny do němčiny:

  • laboratoř - ............................................................................
  • sušina mléka - .....................................................................
  • sýr - .......................................................................................
  • kontrolní váha - ...................................................................
  • vysokoteplotní úprava - .....................................................

14. 5. ÚKOL: Prosím do večera, jak jsme se domluvili.

1. Doplňte do vět chybějící tázací slovo:

....WIE....... heißt du? .WO.......... wohnst du? ....WIE...... alt bist du? ..WAS........ machst du gern? ..WOHER........ kommst du?

2. Doplňte vhodné osobní zájmeno (ich, er, ...)

....ICH..... stehe um 6 Uhr auf. Isst ....DU..... gerne Schokolade? Ich habe eine Freundin, ...SIE...... kommt auch zur Party. Um wie viel Uhr treffen .WIR....... uns? Kinder, seht ...IHR..... gern fern?

3. Napište otázky k těmto odpovědím:

..RUZNĚ, např. Spielst du gern Fußball?     - Ja, sehr gern.

.WIE IST DEINE E-MAIL-ADRESSE?             - jasminbayer@zdx.de.

..např. WAS IST DAS?                                   - Das ist mein Bleistift.

...např. MAGST DU SPORT? / SPIELST MIT UNS?  - Nein, ich hasse Sport.

4. Napište sami 4 věty, aby obsahovaly tato slova: Tschechien, Familie, sein, Schule 

Řešení: Vyplním do textu, ke 4. jsem vám napsala.

2. 6. Stále nevíme, jestli bude NJ u závěrečných zkoušek. Projděte si radši slovíčka, abyste je úplně nezapomněli, kdyby něco. =)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky